Find vej: Forside » Artikler » Opfinder af Flexibath klar med nyt eksporteventyr

Opfinder af Flexibath klar med nyt eksporteventyr

Lagt på Babyudstyr24.dk den 26-09-2013 af Thomas

Når produktionen af Fred a Chair efter planen starter op til foråret 2014 så er det 2. gang inden for få år at opfinder og iværksætter N. P. Estrup lancerer en game changer i markedet for baby- og småbørnsudstyr.

NP Estrups nye site www.fredachair.com, er nemlig et nyt baby- og småbørnsprodukt. Fred a Chair er en sammenklappelig højstol; med fokus på multifunktionalitet, ergonomi og brug af bæredygtige materialer. Og da Fred a Chair er let at rengøre og supernem at klappe sammen til opbevaring og transport har branchen allerede vist stor interesse for projektet. Pladsbesparelse og multifunktionalitet har nemlig vist sig at være meget efterspurgte parametre i babysegmentet.

Forretningsplan klar til realisering
Erfaringer og markedsindsigt fra salg og markedsføring af Flexibath samt 2½ års markedsundersøgelser forud for lanceringen af Fred a Chair i samarbejde med nogle af de helt store spillere på babyudstyrsmarkedet har gjort, at NP Estrup og nytiltrådt Bestyrelsesformand og Partner, Peter Bager, nu står med en gennemarbejdet forretningsplan klar til realisering.

Den overvældende succes med Flexibath har givet NP Estrup både hår på brystet og blod på tanden til mere. Jeg har de seneste fem år oparbejdet en specialiseret indsigt i markedet og de mekanismer, der driver såvel målgruppe som de dominerende aktører i detailledet på europæisk plan og det har jeg tænkt mig at drage nytte af i det nye projekt forklarer den driftige iværksætter.

120.000 enheder inden for de første tre år
Der er sat ambitiøse, men realistiske, mål for lanceringen af Fred a Chair. Iflg. internationale markedsanalyser, der er blevet til i samarbejde med førende aktører på markedet, er det realistisk at afsætte 120.000 enheder inden for de første tre år

Finansiering stort set på plads
Flexibath blev solgt til Stokke A/S i 2010, har finansieret udviklingsarbejdet af Fred a Chair, så ligger den signifikant største investering forude til produktionsmodning, i særdeleshed værkstøjer/forme grundet et ønske om produkter i absolut topkvalitet. Det har nødvendiggjort øget kapitaltilførsel. Derfor indgik NP Estrup i juli 2013 partnerskab med Peter Bager for at tilføre projektet professionelt knowhow. Peter Bager er entreprenant erhvervsmand med solid salgs- og eksporterfaring og blev hyret ind pga. sin mangeårige erfaring som forretningsudvikler, salgsdirektør, bestyrelsesmedlem og CEO i en række toneangivende tech virksomheder. Og det nye partnerskab har allerede båret frugt: Vi har opnået tilsagn om finansiering fra to investorer siger Peter Bager, der med mere end 100 internationale produktlanceringer på sit CV kender øvelsen. Og lad mig bare tilføje; Fred a Chair er bestemt en af de mere interessante af slagsen som jeg venter mig rigtig meget af fortsætter den nytiltrådte Bestyrelsesformand.

Dansk produktion
Pga. ønsket om produkter af absolut topklasse så skal produktionen foregå i Danmark. Der samarbejdes tæt med en Østjysk produktionspartner, som udover at den nære produktion giver mulighed for bedre kvalitetssikringer, gør at Fred a Chair også kan bidrage med nogle nye arbejdspladser.

Fred a Chair kort (faktaboks)
Danish design/Made in Denmark
Multifunktionel fritstående og bordkantsmontering
Produceres af genanvendelige materialer
Sammenklappelig nem opbevaring/transport
Rengøring opv.maskine eller haveslange (ved udendørsbrug om sommeren)
small footprint grundarealet er mindre end andre modeller, men stabiliteten er stadig på fuld højde med markedets øvrige aktører