Find vej: Forside » Artikler » Babyboom: Kommende forældre bruger flere penge på babyudstyr

Babyboom: Kommende forældre bruger flere penge på babyudstyr

Lagt på Babyudstyr24.dk den 04-06-2016 af Thomas


God økonomi medfører et regulært babyboom i de kommende sommermåneder, og ifølge tal fra BabySam bruger forældreparrene hver især flere penge end tidligere.Lav arbejdsløshed og optimisme omkring den generelle samfundsøkonomi giver sikkerhed i de danske hjem. Ifølge Politikens researchafdeling byder de forestående sommermåneder på et regulært babyboom med en stigning i antallet af fødsler på cirka otte procent i forhold til sidste år. Flere eksperter peger på økonomiens sundhedstegn som den helt oplagte forklaring på sommernætternes mange vågne forældre og skrigende babyer.

Sådan en stigning i antallet af kommende forældre kan selvsagt aflæses direkte i salgstallene ved landets største udbyder af børne- og babyudstyr. Mere overraskende er det dog, at det enkelte forældrepar også bruger væsentligt flere penge på deres drømmebarn, end de har gjort førhen.

Den vigtigste – og oftest også den mest bekostelige – post på et kommende forældrepars dosmerseddel er barnevognen. Salgstal fra BabySam viser, at vordende forældre i de første fire måneder af 2016 i gennemsnit brugte 26 procent flere penge på deres nye barnevogne, end de gjorde i samme periode sidste år.

– Vi har hele året kunnet mærke en stigning i antallet af kunder, og netop med baggrund i mediernes dækning af et kommende babyboom er det vores forventning, at vi går en travl sommer i møde for at servicere de mange kære nybagte forældre, forklarer Lise Lotte Blom, head of marketing i BabySam.

– Det er samtidig tydeligt, at kunderne køber produkter med en højere gennemsnitspris til deres kommende barn. Forklaringen er højst sandsynligt den samme – nemlig at den generelle økonomi er i vækst, og det giver forbrugerne tillid til fremtiden og flere penge mellem hænderne, fortsætter hun.

Tendensen viser sig også andre steder hos kæden. BabySam tilbyder, at man kan booke en rådgiver, der guider kommende forældre igennem de mange valg og klæder dem på til at vælge netop det udstyr, der passer dem. Også kædens personlige rådgivere melder om højere gennemsnitsordrer og øget salg over hele linjen.


Fakta: BabySam er med sine 29 butikker Danmarks største udbyder af babyudstyr. Kæden har desuden et tæt samarbejde med daginstitutioner over hele landet samt en omfattende webshop med tusindvis af varer og vejledninger.